Kurumdan yapılan duyuru şu şekilde:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği Psikoterapi ve Psikodrama Derneği koordinatörlüğünde gerçekleşecek proje Ocak ayında başlıyor!
Hepimiz için ekonomik, sosyal ve psikolojik pek çok zorluğu barındıran şu günlerde, psikolojik desteğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlar, kültür ve dil farklılıkları gibi pek çok engel dolayısıyla ihtiyaç duydukları desteğe ulaşmakta zorlanmaktalar. Ayrıca kendi yaşantılarını paylaşabilecekleri ve destek alabilecekleri sosyal grupların kısıtlılığı, sosyal izolasyon koşullarını daha da zorlaştırabilmektedir. Tam da bu ihtiyaca binaen 12 hafta boyunca sürdüreceğimiz çeşitli konulardaki seminerler ve yaşantı destek gruplarından oluşan bir proje yapılandırdık. Teknolojinin uzakları her zamankinden daha yakın ettiği şu günlerde, yurtdışında yaşayıp da psikolojik desteğe ihtiyaç duyan veya yalnızca zorluklarla daha iyi başa çıkma yollarını öğrenmek isteyen herkesi düzenlenecek seminerlere ve grup çalışmalarına bekliyoruz.
Çalışma kapsamında düzenlenecek programlar şu şekildedir:
Psikolojik Dayanıklılık- 12 Ocak

Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Uygulamaları- 19 Ocak
Somatizasyon ve Nefes Teknikleri- 26 Ocak
Duygu Yönetimi- 2 Şubat

Anksiyete ve Korkuyla Baş Etme Becerileri- 9 Şubat
Aile İlişkileri ve İletişim-16 Şubat
Zor Kişiliklerle Başa Çıkma- 23 Şubat
Mükemmeliyetçilik ve Erteleme- 2 Mart
Çocuklarla İletişim ve Sağlıklı Sınırlar- 2 Mart

Yaşantı Destek Grupları-1 -15 Ocak
Yaşantı Destek Grupları-2 -22 Ocak


Yaşantı Destek Grupları-3 -29 Ocak
Düzenlenecek programlara katılım tamamen ücretsizdir. Proje yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarına yönelik olup, kayıt için ekte yer alan afişlerdeki numara ile irtibata geçebilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi