50 ÜLKEYE AİT 1050 ORİJİNAL PASAPORT
Adreslerde yapılan aramalarda, aralarında Fransa, Belçika, Hollanda, Bulgaristan, İspanya, İtalya, İsveç ve Suriye'nin de bulunduğu 50 ülkeye ait 1050 adet orijinal boş pasaport, çeşitli ülkelere ait 33 kimlik kartı ve ehliyet, 200 boş uçuş kartı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'na ait 10 mühür, yazıcı, sahte belge tespitinde kullanılan ışın sistemi, 1 tabanca ve bilgisayarlar ele geçirildi. 

197 KİŞİ TÜRKİYE'Yİ TERKEDEMEDEN YAKALANDI

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, teknik takip süresince şebeke ile irtibata geçerek hazırlattığı pasaportlarla yurtdışına kaçmaya çalışan 138'i Suriye, 25'i Bruma, 20'si Afgan, 7'si İran, 5'i Eritre, 2'si Irak'lı toplam 197 şüphelinin yakalanmasını sağladı.

15 BİN DOLARA "GARANTİLİ KAÇIŞ"

Öte yandan şebekenin liderliğini yaptığı belirtilen H.K. yakalanamadı. Söz konusu kaçakçılık örgütünün kaçmayı planlayan kişilere 15 bin dolara garantili çıkış teklif ettiği, her bir çıkışta işlenmeden bulunan orijinal pasaportları kullandığı öğrenildi. Gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Editör: İsveç Gündemi