Haber ajanslarına göre bu, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı bir konuşmada önerildi.

NTB, Parlamento'dan von der Leyen, Dublin Düzenlemesini yürürlükten kaldırıp yerine yeni bir göç yönetimi sistemi koyacağını duyurdu.

Yeni düzenlemenin, İltica ve tehcir için ortak yapılara ve yeni bir güçlü dayanışma mekanizmasına sahip olacak denildi.

Dublin Yönetmeliği nedir?

Dublin Yönetmeliği, iltica başvurunuzun işleme alınacağı Avrupa ülkesini belirler. BAMF, Almanya’ya sığınma isteğinizin nedenlerini sormak için sizi duruşmaya davet etmeden önce, ilk olarak iltica başvurunuzun Almanya'da işleme alınıp alınmayacağını kontrol eder. Örneğin, parmak izleriniz ilk olarak başka bir Avrupa ülkesinde kaydedilmiş ve dosyalanmışsa veya Almanya'dan önce başka bir yere sığınma başvurusunda bulunmuşsanız, iltica prosedürünüzden bu ülke sorumludur. Bu da Almanya'nın sizi bu ülkeye geri gönderebileceği anlamına gelir.

Dublin Yönetmeliği, tüm AB ülkelerinde ve Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre'de geçerlidir. İlke olarak, iltica başvurunuzdan sorumlu devlet, AB'de ilk geldiğiniz veya size giriş vizesi veren ilk Avrupa ülkesidir.

Dublin Yönetmeliği'nin kaldırılması sonucunda yerine gelecek sistem ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: İsveç Gündemi