Çocuklarını İsveç'te yaşayan ve izin sezonu geçtikten sonra, Kışın Kulu'da yalnız yaşamak yerine üç aylık ve  altı aylık turist vizesiyle İsveç'e gitmek isteyen bazı Kulu'lu yaşlılara İsveç Ankara Büyükelçiliği tarafından vize verilmemesi eleştirilere neden oldu.

Daha önceden vize verilerek İsveç'e defalarca gelen bu kişilerin, tekrar dönüşte, bir gün yada iki gün geç İsveç'i terk ettiği için bir daha ömür boyu İsveç'e çocuklarının yanına gelebilmesi yasaklanıyor. 

Bu mağdurlardan biri olan Fazıl Demirkıran, annesi ve babasının daha önceden İsveç'e geldiğini ve vizesi 3 gün geçtikten sonra Göçmenler Dairesine müracaat ettiklerini ve tekrar 15 günlük vize verildiğini ifade etti. Göçmenler Dairesi'nin 3 günlük gecikmeye rağmen anne ve babasının vizesini  15 uzatmasına rağmen, bu seneki müracaatta İsveç Ankara Büyükelçiliğinin ve Göçmenler Dairesi'nin 3 günlük geç müracaatı sorun ederek annesine babasına vize vermediğini söyledi.

Annesinin babasının 65 yaşında yaşlı insanlar olduğunu belirten Demirkıran, kendileri gibi aynı durumda olan bazı kişilere sonradan vize verildiğini, bazılarına da kendileri gibi mağdur edildiğini öne sürdü. Demirkıran, İsveç mercilerinin bu tür çifte standart uygulamalarına da dikkat çekerek, tüm yetkilileri bu sorunu çözmeye davet etti. 

- Cabir Güçlü'nün Annesine 3 senedir vize verilmiyor

Bu mağdurlardan biri olan Cabir Güçlü ise, daha önceden Kulu'da yalnız kalan 75 yaşında ki annesinin iki kere İsveç'e getirdiğini  ve son gelişinde 1 günlük gecikme ile Türkiye'ye geri döndüğünü belirtti. Bu yüzden İsveç Ankara Büyükelçiliğinin kendilerini cezalandırdığını söyleyen Güçlü, 3 senedir, İsveç Ankara Büyükelçiliğinin annesine vize vermediğini iddia etti. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi