Expressen'in daha önceki haberinden sonra, yerel siyasetçi hakkında ön bir soruşturma başlatılmıştı. İddialara göre siyasetçi sosyal medyada reklam verdiği ve geçici pasaportların yardımıyla Yunanistan'dan İsveç'te insan taşıdığı belirtildi.

Siyasetçi hakkında soruşturma Ekim 2019 tarihinde başlamıştı. Siyasetçinin insan kaçaklığını doğrulamak için İsveç gazetelerinde çalışan gazeteciler, İsveç'e gelmek isteyen kişilere aracılık ediyor gibi davranarak, yerel siyasetçiden para karşılığında birilerini İsveç'e getirmesini istemiş. Bunun üzerine bir teklif yapılmış, gazeteciler yerel siyasetçi ile Girit'te bir araya gelerek, bir çocuğun İsveç'te ücret karşılığında getirmesini sağlamış. Gazetecilerin ortaya çıkardığı insan kaçakçılığında siyasetçinin siyasi kimliğini kullandığı belirtildi.

Siyasetçinin İsveç'e yasadışı çok fazla insan getirdiğine inanılıyor.

Herşeyi belgeleyen gazeteciler olayla ilgili organize suç duyurusunda bulundu. Savcılık siyasetçi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında insan kaçakçılığı yaptığı kesinleşen siyasetçi tutuklanarak cezaevine gönderdi.

Editör: İsveç Gündemi