Hükümetin valiliklere gönderdiği genelge, valiliklerin resmi internet sayfasında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, ''İsveç vatandaşlığına başvurusu kabul edilen göçmenlerin, her biri için milli bayramlarda toplu seremoni düzlenerek kutlama yapılması mecburi hale getirildi'' ifadeleri kullanıldı.
Önceden mecburi olmadan, isteğe bağlı olarak belediyeler bu uygulamayı hayata geçirebiliyordu. 

 İsveç Türk İşçi Dernekleri  Federasyonları Başkanı Hasan Dölek, konu hakkında yaptığı açıklamada, İsveç'te 200 bine yakın Türkiye'den gelen gurbetçi bulunduğunu ve gurbetçilerin yüzde 80'nin çifte vatandaşlığı bulunduğunu belirtti. İsveç vatandaşlığına geçmenin diğer batı ülkelerine göre, daha kolay olduğunu söyleyen Dölek, ''İsveç'te çalışma ve oturma vizesi olanlar, eğer İsveç vatandaşı biriyle evliyse 3 senede, değilse 5 sene sonra otomatik olarak İsveç vatandaşlığına geçme hakkı kazanıyor'' şeklinde konuştu.

 İsveç vatandaşlığına geçmek için her hangi bir şart öne sürülmediğini belirten Dölek, başvuru yapanların en fazla 1 sene bekledikten  otomatik çifte vatandaş olabildiğini kaydetti. 
Editör: İsveç Gündemi