İsveç'in üçüncü büyük kenti Malmö'de, "Refugees Welcome-Sweden" (Mülteciler Hoşgeldiniz-İsveç) grubu tarafından sosyal medya üzerinden organize edilen sığınmacılara destek gösterisi düzenlendi.

Malmö Büyük Meydan'da toplanan grup, Danimarka'nın sağcı Liberal Venstre hükümetini protesto etti.

Eyleme Kızılhaç, Uluslararası Af Örgütü Amnesty, Save Children (Çocukları Kurtarın) gibi uluslararası yardım ve insan hakları örgütlerinin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, insan hakları savunucuları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. İsveç'te yaşayan çok sayıda Müslüman'ın da katıldığı gösteride, katılımcılar üzerinde, ''Mülteciler hoşgeldiniz'', ''Dostllar hoşgeldiniz'', ''Evinize hoşgeldiniz'' , ''Hiç kimse kaçak değildir'' yazan pankart ve dövizlerin yanı sıra Filistin ve Özgür Suriye bayrakları taşıdı.

Gösteride sunuculuk yapan sanatçı Richard Söderberg, konuşmasında, "Bu dünyayı birbirimizle paylaşmalıyız, hala birileri varken paylaşmalıyız" dedi.

Yeşiller Partisinden Malte Roos ise ''Dünyada yardıma muhtaç insanların olduğunu ve onlara yardım etmemiz gerektiğini böyle bir gösteri ile haykırdık'' diye konuştu. Mısırlı sanatçı Ramy Essam da Mısırda rejim karşıtı bir sanatçı olmanın zorluklarına değindi ve Arapça rock şarkıları seslendirdi.

Kalabalık daha sonra iltica talepleri reddedilen 150 Filistinli ve Suriyeli'ye destek olmak için göçmenler bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Göçmenler bürosundan 150 kişinin iltica taleplerini tekrar değerlendirmesini isteyen kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: İsveç Gündemi