İsveç'in Uppsala şehrinde dilenciler ile ilgili yapılan yeni bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.
Toplamda İsveç'te ne kadar çocuk dilenci olduğu bilinmiyor. Ancak Uppsala'da yapılan araştırma çalışmasında dilencilerin büyük çoğunluğu geceleri otoparklarda araç içinde sıkışık bir vaziyette yaşamlarını sürdürüyor.

Gündüzleri ise dilenen çocuklar, alışveriş merkezleri, metro istasyonları ve caddelerde gelen geçen insanlara el açıyor ve para istiyor. Anne ve babaları da başka köşelere konuyor ve ailece dilenlemeye devam ediyorlar.

Kontrolsüz yaşam, çocuklar için riskli hayat, gelen geçen araçların arasından karınca misali koşturan çocukların manzarası son derece insanları rahatsız ediyor. Üstelik okul çağında ya da okul öncesi okullarda olması gereken çocuklar caddelerde, sokaklarda, alışverişmerkezleri ve metro istasyonlarında akıcı hayatın içinde tüm risklerle dilenmeye devam ediyor.

Giderek artan dilenci sayısına karşı önlem alma noktasında romanları sosyal ve iş hayatına katmak İsveç açısından hiçte kolay olacağa benzemiyor.

Dilenciler ile ilgili yeterli bir yasal düzenleme hatta hiç bir yasal prosedür olmadığı içinde işler iyice içinden çıkılmaz hal alıyor. 
Editör: İsveç Gündemi