Avrupa’dan yola çıkan ve karayolundan Türkiye’ye seyahat eden çok sayıda vatandaşımızın aracına dadanan hırsızlar, çanta, önemli evrak, para, elektronik eşya ve altın takıları alarak ortadan kayboluyorlar.

İşin düşündürücü tarafı ise bu tür olayların en çok beklenen Sırbistan veya Bulgaristan gibi ülkelerden çok Türkiye’de yaşanması. Sürücüler sırf başlarına birşey gelmesin diye yabancı ülkelerde mola vermeye bile korkuyorlar. Halbuki güzergah üzerinde bulunan bir çok ülkede güvenli tesisler ve dinlenme yerleri var. “Ne gelirse yabancıdan gelir” zihniyeti ile binbir zorlukta Türkiye’ye giriş yapan bazı sürücüler, burada bütün tedbirleri elden bırakıyorlar.


 
Sılayolu sürücüleri mağdur oluyor

Özellikle Edirne ve çevresindeki tesislerde ihmalkar davranıp değerli eşyalarını araçta bırakanlar adeta soygunculara davetiye çıkarıyorlar. Sürücü ve beraberindekiler araçtan ayrılınca camı kırarak kolayca hedefe ulaşan hırsızlar ise daha sonra izini belli etmeden ortadan kayboluyor.

Hırsızlar gurbetçilerin bu rahat ve hatalı davranışını fırsata çevirip yaz aylarında binlerce Euro’luk vurgun yapıyor.

Vatandaşların para, takı, önemli evrak, kredi kartı gibi bütün değerli eşyalarını bir el çantasının içine koyması, bunu da aracın dışından görünecek şekilde koltuğun üzerine bırakması da şaşılacak başka bir durum.

Yetkililerin her sene yaptığı uyarıyı burada bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: “Lütfen aracınızda değerli eşya bırakmayın! Mola verdiğinzde araçtan uzaklaşıyorsanız değerli eşyalarınızı yanınıza alın. Issız ve karanlık yerlerde mola vermeyin.

kaynak:turizmavrupa
Editör: İsveç Gündemi