27 Temmuz Uluslararası İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü vesilesiyle böyle bir rapor paylaşıldı.

Verilere göre, halihazırda tespit edilmiş 14.000 vakanın dörtte biri, çoğunlukla fuhuş çetelerinde mahsur kalan çocuk yaştaki mağdurlarla ilgili. Ayrıca rapor, İtalya'da yüksek risk altındaki kurban sayısındaki artışı da kınadı.

ANSA, Avrupa'da insan ticaretinin yaklaşık 29,4 milyon gelir elde etmesi nedeniyle küçük mağdurların sayısının yüksek kaldığını ve bunun, küçüklerin insan ticareti mağduru olmaya devam etmesinin ana nedeni olduğunu belirtti.

Ayrıca, aynı durum, 2021 yılında İtalya'da insan ticaretiyle mücadele sistemleri tarafından toplam 1.911 vakanın tedavi edildiğini ortaya koymaktadır.

Yalnızca İtalya'ya ilişkin verilere gelince, ülkedeki en yaygın sömürü biçimlerinin cinsel ve emek sömürüsü olduğu ortaya çıktı. Kurbanların çoğu 18-25 yaşları arasındaydı. Ancak henüz 17 yaşında olmayanların da olduğu açıklandı.

ANSA'ya göre, en fazla istismara uğrayan kişi Nijerya, Pakistan, Fas, Gambiya ve Fildişi Sahili vatandaşları. Raporda, sömürülen milletlerin yüzde 65,6'sının Nijerya'dan, yüzde 4,5'inin Pakistan'dan, yüzde 2,6'sının Fas'tan, yüzde 2,5'inin Gambiya'dan ve yüzde 2,3'ünün Fildişi Sahili'nden olduğu tespit edildi.

Özellikle Gambiya ve Fildişi için son iki yılda artış gösterdiğine dikkat çekildi. Save the Children, Fildişi Sahili'nden yaklaşık 130 kadın ve genç kızın, reşit olmayan çocuklarıyla birlikte, İtalyan insan ticaretiyle mücadele sistemi tarafından kayıt altına alındığını ve tedavi edildiğini belirtiyor.

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, insan kaçakçılığına karışan suç örgütlerinin zaten Covid-19 nedeniyle uluslararası hareketlilik kısıtlamalarına alıştıkları, yani artık virüsün yayılmasını durdurmak için uygulanan kısıtlamalardan etkilenmedikleri belirtildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, çocuk göçmenlerin İtalyan makamlarına yaşını bildirilmesine rağmen insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleler gördüğünü ve yetişkin sığınma evine yerleştirildiğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi