Almanya Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanı Robert Habeck, bakanlığının gerçekleştirmesini umduğu planları ve birkaç politikayı daha önce açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre Bakan, ülkenin üretkenliği korumak için göçe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Euractiv haberine göre Habeck, şu anda Almanya'nın "390.000 açık iş pozisyonuna sahip olduğunu ve bunun bir milyona ve hatta daha fazla artmasının beklendiğini vurguladı. Bu boşlukları doldurmadığımızda, o zaman gerçekten ciddi üretkenlik sorunları yaşayacağız" ded.

Ayrıca Bakan, çeşitli alanlarda yetişmiş personel eksikliğinin ekonominin birçok yerinde sorun olmaya başladığını söyledi.

Ona göre, insanların işlerini aile durumlarıyla birleştirmeye daha uygun olduğu çeşitli endüstrilerde daha iyi eğitim ve daha iyi bir iş-yaşam dengesi teklifi de dahil olmak üzere farklı önlemlere ihtiyaç var.

Habeck, "kesinlikle ihtiyaç duyulanın göçte bir artış olduğunu ve bunun mühendislerden zanaatkarlara, bakıcılardan sağlık personeline kadar her branş için olduğunu" söyledi.

Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanı ayrıca ülkenin CO2 azaltma hedeflerine ulaşmak için daha fazlasını yapması gerektiğini ve yenilenebilir enerjiyi, iklime zarar vermeyen üretimi ve enerji verimliliğini artıracağını vurguladı.

Habeck, Almanya'nın bu yıl ve 2023'te CO2 emisyon hedeflerinin gerisinde kalacağını ve enerji yelpazesinde önlemleri hızlandırmak için harekete geçeceğini vurguladı.

Habeck, "Ciddi bir açıkla başlıyoruz. Tüm sektörlerde daha önce alınan iklim koruma önlemleri yetersizdir. Ama aradaki farkı kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Emisyon azaltımlarının hızını üçe katlamamız gerekecek" dedi.

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'ne göre 2022'de 300.000'den fazla insan işini bırakıp emekli olacak, Almanya gibi diğer bazı Avrupa ülkeleri gibi yaşlanan bir nüfusa sahip olduğu gibi yerlerini alacak yeterli genç yok.

Euractiv raporuna göre, 2029 yılına kadar iş piyasasından ayrılan kişi sayısı 650.000 kadar olabilir. Ayrıca, 2030 yılına kadar Almanya'da çalışabilecek durumda yaklaşık 5 milyon insan açığı olabilir.

Editör: İsveç Gündemi