İsveç Gündemi: Kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

Hacı Hamit Sönmez:
16.09.1993 Kulu doğumluyum. 2011 yılı meslek lisesi bilgisayar muhasebe bölümü mezunuyum. Selçuk üniversitesi, Kulu Meslek Yüksek Okulu’ndan terkim. Şu an müzikle uğraşıyor ve düğünlerde solistlik yapıyorum. Müziğe küçük yaşta, ilkokul yıllarında 4.sınıftayken başladım. 2009 yılında da düğünlerde solist olarak İhsan Sönmez’le birlikte başladım. Müziği hobi olarak çok seviyorum. Şarkı söylemeyi, saz çalmayı severim.

İsveç Gündemi:
Abdullah Yücel şiirleriyle ilk nasıl tanışık oldunuz?

Hacı Hamit Sönmez:
Abdullah Yücel şiirlerini, kitabını, Emrah Sönmez’in paylaştığı gönderiyle gördüm ve kitap Yücel Otel’e gelmişti.

Oradan kitabı alarak inceledim ve şiirlere uygun melodiler düşündüm. Bir iki tanesini söyledim ve baktım sözler uydu, müzik uydu ve bu düşüncemi Emrah Sönmez’e sundum.
O da gayet anlayışlı bir şekilde, gayet güzel olmuş diyerek destekledi. Şu anda Abdullah Yücel’in 6 adet şiirinin melodisi var.

İsveç Gündemi: Abdullah Yücel’in şiirlerini müzikleştirmekle neyi amaçlıyorsunuz?

Hacı Hamit Sönmez:
Amaç Abdullah Yücel’in şiirle anlatmak istediklerini, biz şarkıyla anlaşılır bir biçimde anlatmak istiyoruz sizlere. Malum herkes şiir okumaz ama şarkı, müzik vs. dinlenir. Onun için böyle bir yola çıktık.

İsveç Gündemi:
İsveç’teki hemşehrilerine iletmek istedikleriniz var mı?

Hacı Hamit Sönmez
: Kulu’da yolumun açık olmadığını düşünüyor ve müzikle yaşamımı sürdürmeyi hedefliyorum. Tek başına insan bir şey yapamıyor maalesef. Kulu’da yeterli değeri görmediğimi düşünürek destek ve önerileri bekliyorum.

İsveç Gündemi:
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Hacı Hamit Sönmez:
Ayrıca Emrah Sönmez’e bu güzel şiirleri bizlere sunmasından ve yazdığı bu güzel kitapla şiirleri bizimle buluşturmasından dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum.
İsveç Gündemi: Başarılar dileriz. 
Hacı Hamit Sönmez: Teşekkür ederim.
Editör: İsveç Gündemi