Danimarka polisinin yaptığı operasyon sonucunda 27 kişi tutuklandı ve daha fazlası takip ediliyor.

Danimarka haber ajansı Ritzau, Sydsvenskan / Helsingborgs Dagblad gazetelerinin haberlerine göre, Cuma akşamı Helsingborg'dan geçerek Danimarka sularına giren gemi Danimarka'da çok yüklü kokain indirdiği belirtildi.

Gemi, Stora Bältbron (Büyük Kemer Köprüsü)'nün güneyinde yavaşladı, daha sonra gemiye yanaşan küçük bir tekneye kokain transferi yaptığı belirtildi. Duruma müdahale eden Danimarka polisine göre, 100 kilodan fazla kokain ele geçirildi.

Polis, uyuşturucuyu teslim alan üç kişiyi tutukladığını duyurdu. Uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucuyu, Kopenhag ve diğer bilinmeyen İskandinav şehirlerine götürmeyi düşündüklerinden şüpheleniliyorlar.

Polis konteyner gemisine girdi ve gemide yüzlerce kilo kokain ele geçirdi. Gemide bulunanlardan en az 27 kişinin kokain kaçakçılığına karıştığı şüphesiyle yakalandı. Polis işin içinde başkalarınında olduğundan şüpheleniyor. 

Şüpheliler farklı ülkelerden geliyor: Filipinler, Rusya, Letonya, Ekvador, Polonya, Ukrayna ve Hindistan.

Brokoli ve muz gemisinde kokain!

178 metre uzunluğundaki gemi, Rusya'daki St.Petersburg'a gidecekti. Gemi brokoli ve muz taşıyordu.

Ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değeri milyonlarca dolar.

Sydsvenskan / HD Gümrük İdaresi, İsveç Gümrüklerinin Danimarka polisinin çabalarının farkında olduğunu, ancak buna dahil olmadığını ve Helsingborg'da demirlemediğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi