Sebebi finansal problemler

Danimarka'da, Danimarka Uluslararası Evlat Edinme (DIA) tüm uluslararası evlat edinmelerle ilgilenmektedir. Zorlu bir finansal durum, yeni evlat edinmelerin tamamlanabileceğinin bir garantisi olmadığı anlamına gelir.

DIA kurulu, kuruluşun internet sitesinde "Yeni başvuruları kabul etmeyi bıraktığını duyurdu, bunun nedeni yalnızca yönetim kurulu olarak bir evlat edinme süreci başlatmanın doğru olmadığını hissetmemizdir denildi.

Karar bir sonraki duyuruya kadar geçerli. Yakın gelecekte hiçbir çözüm görünmüyor ve DIA önümüzdeki yıllarda mali açığın artacağını öngörüyor.

Daha az evlat edinme

Açıklama, son on yılda ülkede uluslararası evlat edinme sayısının büyük ölçüde düştüğü ve evlat edinme için önemli ölçüde daha azının onaylandığı. Bu gelişmeyi engellemek için, DIA uzun zamandır politikacılar ve Danimarka düzenleyici kurumuna önlemler önermiştir, ancak yeterli eylemde bulunmadıkları anlamına gelir.

Örgüt, "Ne yazık ki, bu senaryonun nasıl oynandığını görmeye devam ediyoruz" diyor.

Ülkenin Sosyal İşler ve İçişleri Bakanı Astrid Krag (S), Ritzau haber ajansına hükümetin kuruma daha fazla finansal destek sağladığını ve finansal sorunların bilindiğini söyledi.

Araştırmalar devam ediyor

DIA, birkaç yıl önce Danimarka parlamentosu üyelerinin büyük çoğunluğunun Danimarka’ya uluslararası evlat edinme yapmak istediklerini belirtti.

Örgüt, yazarların bir süredir Danimarka regülatörüyle kabul edildiğini ve 2021 yılına kadar yeni bir sistemin hazır olacağını umduğunu yazıyor.

DIA, Danimarka Sosyal İşler Bakanlığı tarafından onaylanan bağımsız bir evlat edinme aracıdır. Örgüt Bulgaristan, Brukina Faso, Kolombiya, Filipinler, Hindistan, Çin, Madagaskar, Güney Afrika, Güney Kore, Tayland, Tayvan ve Çek Cumhuriyeti'nden evlat edinmeye aracılık ediyor.
 

Editör: İsveç Gündemi