Danimarka'nın başkent, Kopenhag'da Öztürk ailesinin yeni doğan çocuğuna, ''Aile çoçuğa bakamaz'' kararı verilerek elinden alındı. 



Kopenhag'ın Ishøj ilçesinde yaşayan İbrahim Öztürk (31) ve Ümmü Gülsüm Öztürk(28) çiftinin yeni doğan çocuğu Mikail Öztürk'e, belediye tarafından el konuldu. 


Anne Ümmü Gülsüm Öztürk'ün hamilelik kontrolünde hemşirenin, ''Aile çocuğa bakamaz'' raporunu vermesiyle birlikte çocuğun dünyaya gelir gelmez el konulduğu belrtildi. Aile bu ve aileyi yakından tanıyanlar bu iddiayı şiddetle ret ederken, ailenin çocuklarına en iyi şeklilde bakabilecekleri yönünde görüş bildirdi. 


Olayın Danimarka'da büyük yankı uyandırması üzerine soyal medya üzerinde örgütlenen onlarca kişi Ishøj  Belediyesi Binası önüne gelerek protesto etti.


Protestoların artması ve kamuoyunda oluşan tepkiler üzeriene bugün toplanan İshöj Belediyesi yetkilileri bebeğin aileye verilmeme kararının arkasında durduklarnı belirtti.


Kararın ardından bir açıklama yapan ailenin avukatı  Arbab Pervee, belediyenin aldığı kararın adil olmadığını ve hukuki sürecin devam edeceğini belirtti.


Haberin videosu


Editör: İsveç Gündemi