Heunicke Twitter hesabından "Danimarka'da İngiliz mutasyonunun yeni bir çeşidi bulundu" mesajı paylaştı.

BT haberine göre: Şimdiye kadar, antikorlara daha dirençli olan yeni varyantın iki kişide tespit edildiği aktarıldı.

Varyant, genel olarak İngiliz mutasyonu veya B117 olarak adlandırılan mutant ile büyük ölçüde aynıdır denildi.

Ancak yeni İngiliz korona varyantında E484K adlı bir mutasyon var.

Bu mutasyonun virüsü vücudun antikorlarına daha az duyarlı hale getirdiğini gösteren çalışmalar var. Antikorlar genellikle aşılandıktan sonra veya covid ile hasta olduktan sonra elde edilir.

Sağlık Bakanı "P.1 (Brezilya virüs varyantı, ed.) ve B.1.351 (Güney Afrika virüs varyantı, ed.) İçin de aynı endişeler geçerlidir", diye yazdı.

Öte yandan Danimarka Ulusal Serum Enstitüsü tarafından yürütülen bir çalışmada, korona için hızlı testlerin yaklaşık yarısı sonuç verdiğini ve genellikle pozitif vakaları negatif gösterdiğini söyledi.

Çalışmada test sonuçları doğru PCR testleri ile karşılaştırıldı.

1 Şubat - 23 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşen çalışma, insanların yüzde 47'sinin antijen testlerinden yanlış negatif yanıt aldığını gösteriyor.

"Antijen testlerine çok geniş bir elek olarak bakabilirsiniz. En bulaşıcı olanı yakalar, ancak potansiyel olarak enfekte olabilecek herkesi yakalayamaz. Bu nedenle antijen testini bir tarama aracı olarak görüyoruz" açıklaması yapan Danimarka Serum Enstitüsü'nden Tyra Grove Krause, virüsleri bulmak ve bunlarla savaşmak için ekstra bir araç olduğunu aktardı.

Editör: İsveç Gündemi