Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın da üzerinde bulunduğu Sjaelland adası ve devamındaki Lolland üzerinden İskandinavları Almanya’ya bağlayacak büyük tünel projesinin hazırlıkları sürüyor.
Danimarka’daki yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri, tünel inşaatının yapılacağı Lolland’daki Rödby Limanı’na götürüldü.

Kopenhag’daki firma binasında projeyi tanıtıcı sunum yapan Femern firmasının direktörü Claus F. Baunkjaer, 2015 yılının sonunda  başlayacak projenin, 2021’de tamamlanmasının öngörüldüğünü belirterek bütçesi yaklaşık 41 milyar Danimarka Kronu (5,5 milyar avro) tutacak projenin finansmanının Danimarka hükümeti tarafından ve AB garantisinde sağlandığını söyledi.

6,5 yılda tamamlanması planlanan projenin seyahati kolaylaştırarak turizm, daha rekabetçi bir bölge yaratma ve istihdam konusunda büyük katkı yapacağını ifade eden Claus F. Baunkjaer, çalışmanın yılda 3 bini Danimarka tarafında olmak üzere 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını bildirdi.

Gazetecilerin soruları üzerine tünelin çok güvenli olacağını söyleyen Baunkjaer, 4 tüpü bulunan tünelin bir de kaçış kısmı olacağını, çevreye duyarlı bir proje yürüttüklerini kaydetti.

Kopenhag ile Hamburg arası trenle 3 saate inecek

Danimarka tarafındaki Lolland ile Almanya tarafındaki Fehmarn arasında 40 yılı aşkındır feribot seferleri yapıldığını belirten Claus F. Baunkjaer, Rödby ile Puttgarden noktaları arasındaki tünel sayesinde Kopenhag-Hamburg arasında özel araçlarla 45 dakika, trenle 1,5 saat tasarruf imkanı sağlanacağını, iki kent arasının trenle 3 saate ineceğini aktardı.

Editör: İsveç Gündemi