Organizasyon bilinci başarıya giden yola ışık tutar.

İsveç'te hafta sonu gerçekleşen Musa Eroğlu konseri organizasyon bakımından oldukça başarılı geçti.

Gözlemlediğim karadıyla insanların konsere katılımı kısmen İsveç'te Türk Halk Müziği'ne özlem olsa da büyük bir bölümünde organizatörün işi iyi organize etmesinden kaynaklandığını gördüm.

2007 yılında bir sanatçının Avrupa turnesinin İsveç ayağı için teklif götürerek girişimde bulunan organizatör Savaş Taneroğlu girişimciliğine 10 yıllık tecrübeyi de katmasıyla emin ve etkili çalışmalara sahne olan organizasyonlara imza atmaya devam ediyor.

Alçak gönüllülük işin en güzel tarafıdır.

Konser öncesi sahneye çıkıp ben sahnede iyiyim ama sizler yokken diyerek yıllarca edindiği deneyimi topluma karşı nezaketle sunan Taneroğlu, gelecekte de önemli organizasyonlara imza atacağının sinyallerini verdi.

Musa Eroğlu konserini iki açıdan ele almak gerekirse, bence müziği etkili, sesi tartışılmaz ancak sanatçıların siyasi vurgularla bir taraflara mesaj vermeye çalışırken, diğer yandan da sempati kaybetmesine neden oluyor.

Elbette her insanın bir görüşü vardır. Ancak toplum önünde ve toplumun rağbetiyle ekmek kazananların toplumun geniş yelpazesindeki hassasiyetlere özen göstermeleri gerektiğinin altını çizmekte yarar var.

Eroğlu salonu dolduran insanları şarkılarıyla coşturdu. Ancak bence organizasyonu gerçekleştiren S Show Group kurucusu Savaş Taneroğlu ve organizasyonda önemli rol alan Müzik aşığı ve sanatçı Nazım Onay'ın başarısı konserin çok daha ötesinde bir şey. Zira Nazım Onay'ın yetiştirdiği İsveç'li Carl Holmberg'in Türk Halk Müziğine bağlama çalarak ses katması oldukça anlamlıydı ve beni en çok etkileyen de o oldu.


O anlamlı yorumu burayı tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Bence S Show Group organizasyon berecesi ile şov yaptı. Nitekim etkili bir programdı ve organizatörlere bundan sonraki organizasyonlarında da canı gönülden başarılar diliyorum.