Türkiye'nin ve Türkiye toplumunun vazgeçilmez lezzeti olan baklavanın İsveç'teki trendide her geçen gün yükseliyor.



İsveç'e baklava kültürünü taşıyan gurbetçiler, farklı çeşitlerle eşsiz lezzeti buradaki insanımıza ve diğer kültürlere taşıyor.



20 yılı aşkın bir süredir sektörde olan ve işine aşık insanların baklavaya kattığı nefis lezzetle İsveç'te bu lezzeti tattırması gurur kaynağı oluyor.



Handen'de bulunan Nefis Baklava, İsveç'in farklı noktalarında hizmet veren kafe, restoran ve otel gibi işletmelere başta olmak üzere, perakende olarak mekanında müşteriye sunduğu taze baklavalar büyük bir önem taşıyor.



Türkiye'den İsveç'e gelip burada çok çeşitli baklava üreterek müşterilerine sunan Nefis Baklava her geçen gün üretim kapasitesini artırarak daha çok insana bu lezzeti taşıma gayreti içinde.



İsveç'in önemli alışveriş merkezlerindeki kafe ve restoranlar başta olmak üzere, dünya markası olan Hilton Otel'e kadar bir çok önemli noktaya baklava tedariği yapan Nefis Baklava perakende ve özel sipariş üzerine olan hizmetiyle de ilgi odağı noktasına geliyor.



Nefis Baklava



Stockholm'de en çok baklava çeşidi olan Nefis Baklava, Düğün ve nişan gibi önemli organizasyonlara baklava ve pasta vererek toplumun mutluluğuna da katkı sağlıyor.



Ahmet Çolak ve Ceylan Bahçeci tarafından kurulan mekana misafir olup biraz sohbet etme ve başta buradaki bizim toplumumuz olmak üzere İsveçlilerin baklavaya olan ilgisini konuştuk.



Restoran ve Kafelerden farklı spesifik bir alanı olan baklava sektörünün aslında "tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" atasözünün tam karşılığı olduğuna bir kez daha şahit oldum.



Onlarca baklava, pasta ve kurabiye çeşidi arasında en çok hangi baklavanın yendiği, hangi kurabiyenin tercih edildiğini işletmenin ortağı Ceylan Bahçeci'ye sordum.



Konuşma esnasında çok ilginç bilgiler edindim.





"İsveçli kadınlar  çikolatalı baklavaya bayılıyor"



Bahçeci, müşteri izleniminde Türkiye'den gelen insanların damak zevkinin zengin olduğunu, kaliteli baklavayı bildiğini vurgularken, dikkatimi çeken önemli bir ayrıntı da verdi. "İsveçli kadınlar çikolatalı baklavaya bayılıyor" diyen Bahçeci, İsveçli gençlerin Su Böğeği, orta yaş üstü erkeklerinde Kurabiye çeşitlerine ilgi gösterdiğini söyledi.



Bu bilgilerden sonra hem çikolatalı hemde diğer baklava ve kurabiyelerden tatdım. Benim damak zevkime son derece uygun şeker oranı hafif ve terayağı ayarının son derece ayarında olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.



Her yıl bölge belediyesi tarafından denetimlerden geçen mekan, ürettiği baklavaya duyulan ilgi nedeniyle üretim kapasitelerini yükseltmişler, gelecekte farklı ülkelere de açılmayı hedefleyen Nefis Baklava inşallah hedeflerinde muvaffak olur.



Hanımların bayramlarda İsveç'te evde baklava yapma zahmetine girmeye gerek yok gibime geliyor.



İyi lezzeti uygun fiyata sunan Nefis Baklava varken, hanımların işi önümüzde ki iki bayramda da kolay gibime geliyor.



Mekanın artıları:

  • En çok baklava çeşidini üretiyor.
  • İsveç'in her bölgesine ulaşmaya çalışıyor.
  • Mekandan satış yapıyor.
  • Mekanda oturma yeri bulunuyor.


Mekanın eksileri:

  • Böyle kaliteli üretim yapan bir işletmenin daha geniş bir yeri olması lazım diye düşünüyorum.


Nefis Baklava hakkında daha geniş bilgiye sahip olmak ve kendileri ile iletişim kurmak isterseniz;





Adres: Eskilsvägen 1, 136 43 Handen  (Vid Haninge Centrum) 

Tel: 072 298 55 10 - 072 302 82 06 

Web