ALMANYA’nın Dortmund kenti yakınlarındaki Herne’de doğan TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, yabancı ülke makamları tarafından düzenlenen Engelli Kartı sahiplerinin Türkiye’deki haklardan yararlanabileceklerini hatırlattı. Zafer Sırakaya, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde T.C. İçişleri Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu yeni uygulamayla yurt dışı Engelli Kartı’na sahip olan Türk vatandaşlarına sunulan hizmetlere ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Yabancı ülke makamlarınca düzenlenen Engelli Kimlik Kartları’nın, apostil (tercüme ettirip notere tasdik ettirdikten sonra kaymakamlık veya valilik tarafından onaylattırılması) işlemi yapılarak ve Türkiye’de sosyal hizmet merkezlerinde tanıtılması durumunda, kart sahibi engelliler Türkiye’de şu hizmetlerden yararlanabilirler:

* Şehiriçi toplu taşıma araçlarından ücretsiz
* Şehiriçi ve şehirlerarası demiryolu ulaştırma hizmetlerinden ücretsiz
* Şehiriçi ve şehirlerarası deniz ulaşımı hizmetlerinden ücretsiz
* Türk Hava Yolları A.Ş.’den alacağı yurtiçi uçak biletlerinden yüzde 25 indirimli
* BTK kararı kapsamında telefon, internet ve GSM faturalarından yüzde 25 indirimli
* Devlete ait opera, bale ve tiyatro gösterilerinden ücretsiz
* Sinema biletlerinden yüzde 50 indirimli
* Müze ve ören yerlerinden ücretsiz
* Belediyelerce ya da diğer yetkili makamlarca münhasıran engellilere sunulan ücretsiz veya indirimli diğer bütün hizmetlerden de yararlanabilecektir.

Zafer Sırakaya, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmeye, isteklerini hayata geçirmeye devam edeceğiz, hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında da bulundu.

Editör: İsveç Gündemi