Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümetin 100. gününü anlatırken şunları söyledi:

-Operasyonlar sırasında özellikle Diyarbakır, Siirt, Şırnak'ta yapılan çalışmalarda 40 ton uyuşturucu ele geçirildi. Bu bölücü terör örgütü uyuşturucuyu ne yapıyor? Bu kadar içecek hali yok, milleti zehirliyorlar, çocukları zehirliyorlar. Hatta Avrupa'ya götürüyorlar, oradakileri de zehirliyor. Avrupalılar ne zaman akıllanacak ben merak ediyorum. Onlar, onlara sergi açtırmaya devam etsin, bir yandan çocuklarını zehirlemeye terör örgütü de devam ediyor. Buradan bu çağrıyı da o dostlarımıza yapıyoruz. 77 milyon kök kenevir imha edildi. Bu uyuşturucu işine bulaşan 8 bin 561 kişi gözaltına alındı, bunların bir kısmı tutuklandı. Sadece bu uyuşturucunun parasal değeri 4 milyar lira, 4 katrilyon. Bu, bir ayda yapılan operasyonun sonucu."
-Mahallelerde bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Bunun yanında yasadışı göçe de izin vermedik. Biz sözlerimizin arkasındayız, AB'nin de sözlerinin arkasında olmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik 2 bin kişinin hayatını kurtardı. 

-DAEŞ denen bela, dünyanın başına büyük bir bela oldu. DAEŞ'le mücadelede Türkiye zayıf kalıyor diyenlere cevabım var. 145 ülke vatandaşı 52 bin DAEŞ'li şüphelisine giriş yasağı koyduk. 3 bin 800 kişiyi sınırdışı ettik. Göçmenlerin yakalanma işi ve bunların barınma işleri devam ediyor. Sadece FETÖ'nün verdiği zararlar değil, bölücü terör örgütünün zararlarıyla mücadele ediyoruz.

-Yerel yönetimlerinin verdiği destek karşısında önlemlerimizi alıyoruz. Kayyum atanabilecek, yönetimleri kayyum marifetiyle sürdürülebilecek. Valilikler, İl Özel İdareleri belediyelerin erişemediği yerlere erişecek.

ELEKTRONİK KİMLİK

- 2017'den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza verilecek. Şuanda pilot uygulama yapılıyor.

-Dış politikada prensibimiz dostlukları artırmak. Bunun gereğini de yapıyoruz. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa bölgenin değil dünyanın dengesi bozulur.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

- 19 Eylül'de ders zili çalıyor. 19 milyon öğrenci ders başı yapacak. Bu sene Mili Eğitim'de özellikle yeni uygulamaya gidiyoruz. Yeni uygulama sözleşmeli öğretmen. ilk etapta 15 bin öğretmen iş başı yapacak, baştan nereye gideceğini biliyor. Kurayla gitmek yerine isteyerek gidip çalışmaya başlayacaklar.
Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütünün baskısıyla ya da terör örgütüyle ilişkiye girmiş öğretmenleri görevden alıyoruz. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder noktaya gelmişler.

-100 gün içinde 5 tane yeni üniversite kurduk.

ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ

-Dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017'de de kazmayı vuracağız.       

- 100 günde en fazla yaptığımız iş ekonomi üzerindedir. Vatandaş ile devleti barıştırdık. Faizleri, gecikmeleri bir kenara bırakıp barışıyoruz. Devlet vatandaşıyla kavgalı olamaz. Vergi barışı, her türlü cezalar, primler vs. yapılandırdık, faizlerini affettik. Yatırımcıya da konfeksiyon usulü teşvik yok. 
Editör: İsveç Gündemi