Bu gün referandum sürecimizde ülkemiz milletimiz için önemli bir dönemden geçiyoruz. Anayasa değişikliğimizin kendileri açısından negatif sonuçlar doğuracağını bilen Avrupa Devletleri açıklamaları ve vahşice tavırları ile bir kere daha zihinlerinde barındırdıkları düşünce ve tavırları sergilemektedir.

  İnsanlık dışı bütün tutum ve davranışları kınıyorum. Bütün dünyanın yaşananları net bir şekilde izleyerek Avrupa’nın gerçek yüzünü gördüklerini ve bu davranışlarına göre tutum sergileyeceklerini biliyorum.


Demokratik olduğunu, demokrasinin en iyi uygulanan örnekleri olduğunu iddia eden bazı ülkelerin bizden örnek almaları gerekir.  Türkiye 2014 yılında uyguladığı insani yaklaşımı  ile onlardan daha demokratik olduğunu kanıtlamıştı.

İsveç’te 4 yılda bir yapılan genel ve yerel seçimlerde sandıklar Konya’mızın Kulu ilçesine taşınmış. Yüzlerce İsveç vatandaşı kardeşlerimiz oylarını kullanmışlardı.

Her türlü kolaylığı sağlayan bizler, Avrupa’ya o dönemde de insan hakları ve demokrasi adına en güzel dersi verdik. Örnekliği gösterdik.

Bugün farklı Avrupa ülkelerinde görüyoruz ki bizlerin 2014 yılı seçimlerinde Avrupa’ya gösterdiğimiz saygıyı bugün referandum sürecimizde göremiyoruz.

Dünya tarihinde ilk defa bir ilçede fahri konsolosluk gene iki ülke vatandaşlarına daha iyi hizmet vermek için kulu ilçemizde açılmıştır.

Tüm yapılan hizmetler ve çalışmalar iki ülke halkına en iyi hizmeti sunabilmek içindir.

Bizler medeniyetimizin gereğini gene aynı  hassasiyetle farklı ülke vatandaşlarına kendi ülkemizde her türlü kolaylığı sağlamaya devam edeceğiz. Fakat bugün görüyoruz ki birçok Avrupa ülkesinde asla tahammül gösterilmeyecek davranışlar sergilenmekte. Ağza yakışmayan ifadeler kullanılmakta.

En başta Hollanda ve Almanya’yı esefle kınıyoruz. İsveç yönetimine karşılıklı duyarlılıklarından  dolayı da bir kere daha  teşekkür ediyorum.

Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin de bundan örnek almalarını bekliyoruz.

İnsan hakları ve demokrasi adına kimseye pabuç bırakmayan  devlet yöneticilerinin seçme ve seçilme hakkına karşı gerekli saygı ve anlayışı göstermelerini bekliyoruz.

Vatandaşlarımıza ülkelerinde gerekli hassasiyeti gösteren tüm devletlere de teşekkür ediyorum.

DR. ABDULLAH AĞRALI

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ

Editör: İsveç Gündemi