UETD Malmö şubesi lokalinde gerçekleşen halkla buluşmaya UETD İsveç Başkanı Özer Eken, T.C. Malmö Fahri Konlosu Hakkı Uludağ, UETD Malmö şube başkanı Mesut Erkan ve UETD yöneticileri olmak üzere, çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya Turizm ve Kültür cenneti olan Türkiye'nin Dünya Miras listesinde olan 21 farklı eseri ve Türkiye'nin yaşadığı ve yaşattığı medeniyetlere önemli ölçüde yer verildi.

Türkiye Turizmi'nin önemli bir ivme kazandığı, gerek hizmet kalitesi, gerekse tesisler olarak önemli bir kaliteye sahip olduğunun altını çizen Yayman, 2017 yılında Avrupa'da yaşanan gerilemenin 2018 yılında toparlanacağının altını çizerek, "İsveç'ten iki milyon turist beklentimiz var" dedi.

Yayman, "Kültür denildiğinde ilk akla gelen coğrafya Anadolu'dur. Günümüzden altı yüz bin yıl öncesine kadar uzanan bu kadim topraklar, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu tarih koridoru mağaralarda yaşamlardan günümüz modern şehirlerine kadar uzanmaktadır" dedi.

Kültürel zenginliğin kalbi olan Türkiye'nin önemli bir yere olduğunu belirten Hüseyin Yayman, "Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütünüdür. Kültür, bir toplumun kimliğini oluşturur, onu diğer toplumlardan farklı kılar. Kültür, toplumun yaşayış ve düşünüş tarzıdır" dedi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda vatandaşlar edindikleri bilgilerden çok memnun olduklarını belirtti.

Türkiye'de tatilin sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığı konusunda geniş bilgi veren Yayman, vatandaşların Anadolu'da yaşayan tarihi mirasları ve kültürel zenginliği mutlaka görmeleri gerektiğini belirtti.

Gerçekleşen program ile ilgili kısa bir değerlendirme de buluna UETD İsveç Başkanı Özer Eken, "Ülkemizin kültürel ve tarihi zenginliğini avantaja çevirerek farklı alanlarda turistleri çekmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

UETD Malmö şube başkanı Mesut Erkan, "Program son derece verimli geçti, sorumluluklarımızın farkındayız ve daha yürünecek çok yolumuz var" dedi.

Malmö bölgesi olarak yeni bir oluşum olduklarını ancak gerek buradaki toplumla iletişim sorumluluğu ve gerekse Türkiye'ye olan bağlarının gereği olan noktada önemli adımlar atmayı arzu ettiklerini ifade ederek oldukça iyi bir ekip olduklarını belirtti.
Editör: İsveç Gündemi