Boğaziçi ve FSM köprülerinde Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönünün trafiğe kapatıldı.

Köprünün girişinde silahlı askerler bekliyor.

Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yapmak isteyen araçlar geri döndürülüyor...

Başbakan Binali Yıldırım, NTV yayınına canlı bağlanarak Genelkurmay içindeki bir ayaklanmadan bahsetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın NTV yayınında yaptığı açıklama şöyle:

"Doğrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu ancak vatandaşların ve milletim şunu bilsin ki demokrasiye herhangi bir zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti vatandaşın milletin iradesini temsil eden hükümet iş başındadır. İşbaşından gitmesi ancak milletin kararı ile olur. Bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı yapanlar bu çılgınlığı bu kanunsuz eylemin içerisinde olanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir.

Vatandaşımın bunu bilmesini istiyorum. Asla ve asla bu gibi kalkışmalara papuç bırakmayacağız. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Bu ve benzeri çılgınlıklara da izin vermeyeceğimizi bilsinler.

Bunun adına darbe demek doğru olmaz bir kalkışma olduğu doğrudur. Belirli bölgelerde sorumsuzca devletin emanet ettiği araçları silahları alıp vatandaşların üzerine giden ve vatandaşları yere yatıran gruplar var. Bu grupların amacını anlayacağız ve gereğini yapacağız. Asla yasadışı demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsaade etmeyeceğiz.

Güvenlik güçlerimiz harekete geçmiştir, gereği yapılacaktır.





Editör: İsveç Gündemi