Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

Cerablus'ta 12 hedef vuruldu

Orgeneral Akar harekat merkezinde 

Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanıyor

Hava harekatından ilk görüntüler

Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adının "Fırat Kalkanı" olduğunu bildirdi.

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Savaş uçakları DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı 

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı.

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.

Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.

Başbakanlık: Roket saldırıları üzerine operasyon başlatılmıştır

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "23 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roket saldırıları üzerine, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak ve yapılan sınır ihlallerini önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon başlatılmıştır. Bu kapsamda düşman unsurlarına cevap ve her türlü terörist grupla mücadele amaçlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün saat 04.00 itibariyle daha önceden belirlenen DAEŞ hedeflerine yönelik topçu atışı başlamıştır." ifadesi kullanıldı.

Cerablus ve çevresinde ilk önce 81 hedefin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 08.16 itibariyle 294 topçu ateşi yapılmış, ayrıca sabah saat 06.08 ile 07.50 arasında Hava Kuvvetlerimize ait F16 uçakları ile Cerablus'ta 12 hedef vurulmuştur. Bu tür sınır ihlalleri ve halkımızın can ve mal güvenliğini ilgilendiren konularda misliyle mukabelede bulunulacaktır." 

Editör: İsveç Gündemi