DNA testi sonuçlarına göre canlı bombanın kimliği kesinleşti. Habertürk'ün kimliğini duyurduğu Mehmet Öztürk'ün DNA sonuçlarına göre İstiklal Caddesi'nde canlı bombalı saldırıyı yapan kişi olduğu belirlendi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı düzenleyen canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testi ile "resmi"leşti.

Adli Tıp Kurumu'nda babasından alınan kan örneği ile canlı bombadan alınan kan örnekleri üzerinde yapılan DNA incelemesi tamamlandı.

Kan örneklerinin uyuşması ile canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesinlik kazandı.

HABERTÜRK DUYURMUŞTU!

Habertürk gazetesi, hain saldırıyı düzenleyen ismin terör örgütü DAEŞ'li Mehmet Öztürk olduğunu okurlarına manşetten duyurmuştu.

BABASI TEŞHİS ETMİŞTİ

Canlı bomba saldırısından sonra güvenlik kameralarını inceleyen polisin, Mehmet Öztürk kimliğine ulaştığı öğrenilmişti. Canlı bomba şüphelisinin Gaziantep Şehitkamil'de yaşayan babası birkaç saat sonra İstanbul'a getirilmişti. Adli Tıp Kurumu'na götürülen babaya teşhis yaptırılmıştı. Babadan DNA testi için kan örneği de alınmıştı.

Baba, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine oğluyla ilgili 2013 yılında kayıp başvurusu yaptıklarını, en son 3 ay önce Gaziantep'te görüştüğünü, bir daha da kendisinden haber alamadıklarını anlatmıştı.

M.Ö.'nün bazı akrabalarının terör örgütü DAEŞ'e yakın isimler olduğu ve poliste kayıtlarının bulunduğu iddia edilmişti. Babanın 20 yıl önce Şehitkamil ilçesine bağlı köyünde evlendikten sonra Gaziantep'e yerleştiği ve fabrikalarda işçi olarak çalıştığı öğrenilmişti.

CANLI BOMBANIN BABASI VE KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre, DNA eşleştirmesi sonucu dünkü Taksim saldırısının faili olduğu belirtilen canlı bomba Mehmet Öztürk'ün babası ve kardeşi Gaziantep’te gözaltına alındı.

Habertürk
Editör: İsveç Gündemi