Suruç bombacısının Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu yapılan DNA testi sonucunda kesinleşti.

İKİNCİ SALDIRGAN ŞÜPHESİ

Habertürk'ten Umut Tütüncü'nün haberine göre saldırıda kimliği tespit edilemeyen ancak kadın olduğu belirlenen ikinci bir şüpheli ortaya çıktı. Saldırıda cesedi parçalanan kadın şüphelinin kimlik tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.

"ÇOCUKLARIM BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZDI"
Canlı bomba olduğu kesinleşen Alagöz'ün annesi dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı, "6 ay önce ağabeyi Y.A. birlikte Antep'e çalışmaya gideceklerini söylediler. Ne işi yapacaklarını sordum, 'Gidince bulacağız bir şeyler' dediler. Babası ve ben maddi durumumuz kötü olduğu için kabul ettik. Antep'e gittikten sonra zaman zaman bizi arıyorlardı. İyi olduklarını ve çalıştıklarını söylüyorlardı. Nerede çalıştıklarını yine söylemediler. Son olarak bayramdan iki gün önce görüştük. İyi olduklarını ve meraklanmamamızı söyledi. Daha da görüşemedik. Bayramda aramalarını bekledim ama aramadılar. Çocuklarım böyle bir şey yapmazdı. Bayramda annelerinin babalarının elini öperlerdi. Onları çok merak ediyorum."
"POLİSLER GELİP SORDU"
Alagöz'ün annesini sözlerini şu şeklide sonlandırdı, "Polisler çocuklarımın nerede olduğunu sordu. Bende bildiklerimi anlattım. Ne olduğunu sordum bana bir şey anlatmadılar. Mahalledeki komşularım oğlumun nüfus cüzdanının internette gezdiğini söylediler. Ne olduğunu hala öğrenebilmiş değilim. Babası da kamyon şoförü, o da yıkılmış durumda. Bilgi alamıyoruz kimseden."
Editör: İsveç Gündemi