Alınan ilk bilgilere göre, Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle bir patlama oldu.

EN AZ 5 ÖLÜ

Çevre semtlerden de duyulan patlama sonucu en az 5 ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi.

POLİS ÇEVRE GÜVENLİĞİNİ ALDI

Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılmaya başlandı.

Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaş'ta 1 metre kadar çukur oluştuğu öğrenildi.

ŞİDDETLİ PATLAMA

Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama çok şiddetliydi. Turistler şok ve korku içinde...

Sultanahmet Meydanı'nda patlama: Yaralılar var VİDEO

İSTANBUL'UN BİRÇOK YERİNDEN DUYULDU

Patlamanın Kartal, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu belirtiliyor.

GÖRDÜ TANIĞI: BÜYÜK BİR PATLAMAYDI

BBC Türkçe'de yer alan bilgiye göre; olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli görgü tanığı, "Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler" şeklinde konuştu.

Görgü tanığı ayrıca, "Dükkanlarda kırılan bir şey yok. At Meydanı’na yakın, Dikilitaş’ın olduğu yerde oldu. Kaç yaralı var, durum ne bilmiyorum ama ambulansların biri gelip biri gidiyor" dedi.

BOMBA İMHA UZMANLARI İNCELİYOR

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı.

HAVADAN DENETİM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

ARAÇ TRAFİĞİ KAPATILDI

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

Editör: İsveç Gündemi