2015 Genel Seçimleri kapsamında Türkiye'de oy kullanma işlemi başladı. Siyasi partilerin liderleri de oylarını kullandı. İşte liderlerin oy kullandıktan sonra yaptıkları ilk açıklamalar...

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KONYA'DA OY KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu 25. dönem milletvekili genel seçimi için oyunu Konya’da kullandı.

Seçimi Konya'dan takip edeceğini söyleyen Davutoğlu, "Ülkemiz, halkımız, insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkenin kaderini belirleyecek bir karar. Herkesin oyunu kullanması vatandaşlık görevi. Şuana kadar olumsuz gelişme olmadı. Vatandaşlarıma tavsiyede bulunmak istiyorum. Birbirlerine tebessüm ederek kanaatlerini belirtsinler. Demokrasi şöleni halinde bugünü tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU ANKARA'DA OY KULLANDI

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Çukurambar Arjantin İlköğretim Okulu'nda 4134 nolu sandıkta oy kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Eşitsiz koşullarda bir seçim gerçekleştirdik. Her şeye rağmen güzeldi. Tüm yurttaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Onlar demokrasinin bekçisi. Umarım bu seçimler refahın hakça tabana yayılması için bir vesile olur. Birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getirmek için oyumuzu kullanıyoruz.  Eşitsiz koşullarda bir seçim oldu. Bunu da zaten tüm Türkiye, dünya biliyor. Biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı süredüreceğiz Seçim herkese hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Şu ana kadar seçimlerin iyi bir ortamda devam ettiğini biliyorum. Bizi en çok üzen Diyarbakır'daki olaydı. Seçim genelinde sağduyu egemen oldu. En büyük güvencem halkın sağduyusudur." dedi.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıttepe İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Bahçeli yaptığı kısa açıklamada, "Seçimlerimizin seçime katılan 20 siyasi partimize, onların değerli adaylarına ve 165 bağımsız adayımıza hayırlı, uğurlu olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ OYUNU İSTANBUL'DA KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli'de Mevlana Ortaokulu'nda 1114 No'lu sandıkta oy kullandı.

Demirtaş, "Herkes vicdanı kanaatince, kendi iradesi çerçevesinde oylarını sandığa atacak. İnşallah akşam sandıklar açıldığında Türkiye'nin iç barışına, demokrasisine katkı sunacak sonuç çıkacak. Yeni ve özgür yaşama uyanmış olacağız diye umuyorum. " dedi.

HT
Editör: İsveç Gündemi