İzmir'de saat 05.00 sıralarında Ankara Caddesi üzerinde yolun sağ şeridinde park halindeki bir araçta uyuyan sürücüyü gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

SIZAN SÜRÜCÜYÜ POLİS ZOR UYANDIRDI

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, 35 GB 9032 plakalı otomobilin kapısını açtıklarında sürücü koltuğunda uyuyan Canip T. (57) ile karşılaştı. Aracın ana yolda olması nedeniyle zor anlar yaşayan polis, alkolün etkisiyle uyuyan sürücüyü uyandırmayı bir türlü başaramadı.

Sürücüye seslenen ve başını yukarı kaldırıp uyandırmaya çalışan trafik polisinin ikinci girişimi de sonuçsuz kaldı. Daha sonra üçüncü kez sürücüyü uyandırmaya çalışan polis "Kaptan uyan" diye seslendiği alkollü sürücüyü uyandırmayı başardı.

"3 TANE BÜYÜK İÇTİM"

Araçtan indirilen Canip T., ayakta durmakta zorluk çekerken, "Ben ne yaptım, neden herkes bana bakıyor?" dedi. Alkol muayenesinin yapılmasına izin vermeyen Canip T., polisin "Ne kadar içtiniz" sorusuna "Üç tane büyük içtim" diyerek karşılık verdi.

SERBEST BIRAKILDI

Polise zor anlar yaşatan ve alkolmetreyi üflemeyen Canip T., sağlık ekiplerinin müdahalesini de reddedince ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Antalya'da yaşadığı, İzmir'de de arazileri bulunduğu belirtilen Canip T. hakkında polise mukavemetten işlem yapıldı. Karakola götürüldükten sonra da uyumayı sürdüren ve sabah saatlerinde uyanan Canip T., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Kaç promil alkollü olduğunun ise alınan kan örneğine yapılacak test sonrası belirleneceği bildirildi. Bu testin ardından evrakların adliyeye gönderileceği ve kendisine ceza uygulanacağı öğrenildi.

Editör: İsveç Gündemi