Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın otel odasında öldürülmesinin ardından birçok iddia ortaya atılmaya devam ediyor. Acı ölümün ardından polis incelemelerini yaparken görgü tanıkları ve yakınları da olayla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.


YEĞENİYLE SON KEZ GÖRÜŞTÜ

İddiaya göre bir dönem mankenlik yapan 55 yaşındaki Filiz Aker’in 1.5 ay önce Conrad Otel’e gelerek 1130 nolu odada kalmaya başladığı ve olaydan önce yeğeni Dora Ercan ile eşini otele çağırıp birlikte cafede oturdukları öğrenildi.

ALKOL ALDIKTAN SONRA ODAYA ÇIKTI

Aker’in burada alkol aldığı, ardından saat 17.00 gibi misafiri geleceğini, yarım saate döneceğini belirterek yanlarından ayrıldığı kaydedildi. Filiz Aker’den uzun süre haberalamaması üzerine yeğeni durumu otel görevlilerine bildirince kapıyı açan otel görevlileri, 43 yaşındaki Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Otel görevlileri durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Şaşmaz ve Aker’in hayatlarını kaybettiğini belirledi.

POLİS TUTANAĞINDA YAZILANLAR

Şaşmaz’ın, 4 kurşunla sırtından vurularak öldürülmesi olayında çarpıcı detaylara ulaşıldı. Hürriyet'in haberine göre, polis tutanağında "Şaşmaz ile Aker’in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker’in Şaşmaz’dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Şaşmaz’ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediği"nin yer aldığı iddia ediliyor.

Polis tutanaklarında Vatan Şaşmaz cinayeti

İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLÜYORMUŞ

Aker’in Vatan Şaşmaz'dan karşılık alamaması nedeniyle sürekli intihar edeceğini söylediği, 2011 yılında ise ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu da öğrenildi.

ŞAŞMAZ'I 4  KENDİSİNİ TEK KURŞUNLA ÖLDÜRDÜ

Şaşmaz’ın kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde kaldığı, sırtından 4 kurşun isabet ettiği görüldü. Şaşmaz’ın odadan çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Aker’in arkadan üst üste ateş ettiği de belirlendi. Aker’in daha sonra yatağa oturarak sağ kulak üstünde tek el ateş ederek intihar ettiği de belirlendi.

Polis tutanaklarında Vatan Şaşmaz cinayeti

CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

Yapımcı ve menajer Polat Yağcı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile, Şaşmaz'ın cenazesinin yarın öğlen namazını müteakiben Güzeltepe Birlik Camii'nde kılınacak cenazenamazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedileceğini bildirdi.

Polis tutanaklarında Vatan Şaşmaz cinayeti

"ONA 3-4 MİLYON HARCADIM, KİMSEYE BIRAKMAM"

Nikâh şahidi ve yakın arkadaşı olan ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı, “Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi” dedi. Habertürk'ün haberine göre, Filiz Aker’in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, “2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı” dedi. Yakın çevresine Şaşmaz’a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker’in “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi.

Polis tutanaklarında Vatan Şaşmaz cinayeti

AYNI CENAZE ARACINDA ADLİ TIPA GÖNDERİLDİLER

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in cenazeleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkarılarak adli tıp kurumuna aynı cenaze arabasına koyulup götürüldü. Bu sırada yakınlarının gözyaşları içinde görüntülendi.

Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işleminin ardından Şaşmaz’ın cansız bedeni yakınları tarafından alınarak gasilhaneye götürüldü.

Editör: İsveç Gündemi