Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette yeni belgeler anlaşıldı . Olay gününe ilişkin mobese görüntüleri ve kamera kayıtlarına ulaşıldı.

CNNTÜRK'te bulunan ilk görüntü Özgecan ve arkadaşının olayın öncesinde yer aldığı alışveriş merkezi'ne ilişkin . Özgecan öldürülmeden sadece bir kaç saat önce... Arkadaşıyla birlikte alışveriş yapıyorlar, zaman geçiriyorlar. Ardından çıkışa yöneliyorlar akabinde vazgeçip ufak bir kararsızlıktan akabinde bir daha içeri giriyorlar.

Bir kaç dakika akabinde da saat 20:30 sıralarında oradan ayrılıyorlar.

Minibüse binmesi de yansıyor kameralara Özgecan'ın. Alışveriş merkezinin önünden biniyor

Ardından katil zanlısı Suphi Altındöken'in yardım istediği arkadaşı tekrar katil zanlısı Fatih Gökçe'nin akaryakıt istasyonundan bidon ile benzin alması...

O anı da saniye saniye kaydediyor istasyonun kamerası, kameranın saati otuz dakika geride. Yerel saate göre 22:40'da beyaz vasıta yanaşıyor pompaya.

Fatih Gökçe arabadan iniyor, bidonu uzatıyor. O sırada akaryakıt istasyonunda bir de sigara yakıyor. Parayı uzatıp benzini alıp oradan uzaklaşıyor.

Özgecan Aslan'ın cansız bedeninin yer aldığı alanda hiçbir kamera yok. Şayet bu anlardan bir zaman akabinde o minibüs Tarsus sokaklarını adeta turluyor.

Oradan oraya gidiyor, aynı yollardan geçiyor. Hatta karakolun önündeki yolu dahi kullanıyor. Saat 23:44 itibariyle de görüntülerden çıkıyor.

Olay günü kameralara böyle yansıyor. Şu anda iddianame hazırlanma sürecinde Üç katil zanlısı da canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan cezaevinde.
Editör: İsveç Gündemi