Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde geçen 28 Kasım'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olaydan hemen önce, 2 polis memurunu şehit ederek Elçi'nin bulunduğu sokaktan kaçan 2 teröristten Mahsun Gürkan'ın, dün Sur'da çıkan çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Merkez Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerin bindiği taksi, Yenikapı Sokak girişinde polis tarafından durduruldu. Bu sırada polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'u ateş ederek şehit eden ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin açıklama yaptığı Dört Ayaklı Minare sokağına girerek kaçan 2 PKK'lıdan Mahsun Gürkan'ın, dün Sur'da çıkan çatışmada öldürülen 7 terörist arasında olduğu belirtildi.

Savaş Mahallesi Hacı Hamit Sokak'taki bir evde enkaz altında bir banyoda kaldıkları ve çıkmak istediklerini belirterek HDP'lilerden yardım isteyen ancak, güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 7 PKK'lı öldürülmüştü. Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemede öldürülen 7 teröristten birinin Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olaydan hemen önce 2 polisi şehit edip sokağa ilk giren ve polisin ateş açmasına rağmen kaçan PKK'lı terörist Mahsun Gürkan olduğu ortaya çıktı.
Editör: İsveç Gündemi