Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti, yurt dışında bulunan vatandaşları ülkeye döndürmek için adeta seferberlik ilan etmişti.

Dünyanın her yerine özel uçaklar kaldırılmasının ardından, Türkiye'ye dönmek isteyen bütün vatandaşlar önce İstanbul'a, daha sonra da 14 günlük karantina sürecini geçirecekleri farklı illerdeki öğrenci yurtlarına alınmıştı. Bu kapsamda İsveç ve İsviçre'den toplam 439 Türk vatandaşı önce İstanbul'a özel uçakla getirildikten sonra otobüslerle Bursa'ya getirildi.

Bursa'da karantina yurdu olarak boşaltılan Emir Sultan Öğrenci Yurdu'nda 14 gün boyunca karantina altına alınan vatandaşlar, yapılan testlerin ardından tahliye edilmeye başlandı. Tek tek yurttan çıkış yaptırılan ve karantina süreleri bitmelerine rağmen sosyal mesafe kurallarına uydukları görülen vatandaşlar, valizlerini otobüslere yükledi. Tüm hazırlıkların ardından karantina sürecindeki vatandaşları evlerine ulaştırmak için otobüsler hareket etti. İstanbul ve Ankara'ya gitmek üzere hareket eden otobüsler, polis eskortuyla birlikte yurttan ayrıldı.

THY'nın özel seferi ile İsveç'ten giden yaklaşık 300 yolucu arasında bulunan Cebrail Taşkın, yurtta 5 yıldızlı otel konforunda ağırlandıklarını belirterek devlet yetkililerine teşekkür etti. 

Editör: İsveç Gündemi