Ardahan'ın Çıldır İlçesinde bu güne kadar görülmemiş bir proje ile Doğu Anadolu da bir ilke imza atılıyor. "Kış Harikalar Diyarı Çıldır Turizm Planı" çerçevesinde yapılması öngörülen "Çıldır Buz Şehri Projesi" için çalışmalara başlandı.

Türkiye'de bir ilk olacak olan "Çıldır Buz Şehri Projesi" hakkında açıklama yapan Çıldır Kaymakamı Alper Taş, "Bu proje kapsamında Japonya, Çin, Kanada ve İsveç'te gerçekleştirilen çalışmalar örnek alınarak buz ve kardan bir çok yapının oluşturulması amaçlanıyor. Gerçekleştirilecek proje ile Çıldır Gölü turizminin uluslararası düzeyde geliştirilmesinin yanısıra, ilçe esnafımızın ve vatandaşlarımızın da turizmden gelir elde etmelerinin sağlanması hedefliyoruz." dedi.

Küçük bir bütçeyle gerçekleştirilen ve aynı zamanda bir geri dönüşüm projesi niteliğinde olan çalışma ile buz ve kardan oluşturulacak yapıların erime döneminde damlama sulama yöntemiyle çayırları sulaması da ayrıca hedeflendğini belirten Kaymakam Taş sözlerine şöyle devam etti: "Valiliğimizin himayelerinde; Kaymakamlığımız, Çıldır Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ortaklığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ile TEİAŞ katkıları ile gerçekleştirilecek proje için Japonya, Çin, Kanada ve İsveç'te gerçekleştirilen örnek çalışmalar Kaymakamlık Proje Ekibi tarafından aylarca süren çalışmaları ile incelenerek proje planlama aşaması tamamlanmış, proje ortağı kurumların desteği ile gerekli teknik altyapı süreci tamamlanmış, fedakar ve gayretli saha ekibimiz tarafından uygulama süreci başlamıştır."

Editör: İsveç Gündemi