İSVEÇ'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, "Biz, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne girmesi taraftarı olan kesimdeyiz. O yüzden herhangi bir problem ortaya sürmedik" dedi.
'Avrupa Günü' etkinlikleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi’nin davetlisi olarak Samsun'a gelen İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde katılacağı konser programı öncesinde basın mensuplarıyla biraraya geldi. Türkiye’nin Avrupa Birliği Komisyonu’nun vizesiz seyahat ile ilgili Avrupa Parlementosu’na sunduğu teklifini değerlendiren Büyükelçi Lars Wahlund, İsveç’in Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi tarafında olan ülke olduğunu belirtti. 
Türkiye’nin sığınmacılara kapılarını açarak kabul etmesinin ciddi bir iş olduğunu söyleyen İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, "Türkiye'de çok ciddi bir iş yaptı mültecileri ülkesine kabul ederek. Ama bunu sadece Türkiye yaptı fikrini kabul etmiyorum. AB olarak mültecilerin için 3 milyar euro veriyoruz Türkiye'ye. Onların eğitim ve barınmaları için" diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi