İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı ilk açıklamada "Patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişi öldü" dedi. Sağlık Bakanlığı, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında 12 yabancı turistin yaralandığını açıkladı. Patlamada toplam 46 kişinin yaralandığı belirtildi.

İstiklal Caddesi'nde Balo Sokak'ın köşesinde Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yakınlarında saat 11.00 sıralarında bir canlı bomba saldırısı meydana geldi.

Polis, caddede geniş güvenlik önlemi alırken çok sayıda ambulans sevk edildi. Galatasaray Meydanı'ndan ve Taksim Meydanı'ndan caddeye girişler kapatıldı. İstiklal Caddesi'nde bütün dükkanlar kapatıldı, esnaflar bölgeden çıkarıldı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI: 12'Sİ YABANCI UYRUKLU 46 YARALI

Sağlık Bakanlığı, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında 12 yabancı turistin yaralandığını açıkladı. Patlamada toplam 46 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasına göre; 6 İsrail, 1 İzlanda, 1 Alman, 1 Dubai, 1 İranlı ve 2 İrlandalı olmak üzere toplan 12 yabancı uyruklu turist yaralandı. Açıklamaya göre yaralı turistler İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Bu arada, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1'i çocuk 17 yaralı bulunuyor. Buradaki yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde biri ağır 6 yaralı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 ağır yaralı, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1'i ağır 2 yaralı ve Eyüp Devlet Hastanesi'nde 1 yaralı olmak üzere toplam 34 yaralının bulunduğu belirtildi. Yabancılarla birlikte toplam yaralı sayısı ise 46 olarak bildirildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Olayın daha detaylı incelemeleri arkadaşlarımız tarafında devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir. Canlı bomba saldırısı. Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var. Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da ve İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok. Her şeye detaylı bir şekilde bakılıyor. hastanelerimizde 20 tane yaralı var, ikisi ağır bunların"

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısı hakkında açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Teröre alışmayacağız. Şiddet olayları sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri bakanı Zarif ile düzenlediği basın toplantısında "Ölenlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Sivil insanları hedef almıştır. Teröre karşı mücadelemiz sürecektir. Dünyadan da beklentimiz budur. Teröre karşı ortak hareket etmemiz lazım. Sayın Zarif'le de teröre karşı işbirliğini konuştuk" dedi.
Editör: İsveç Gündemi