Patlamadan yaklaşık yarım saat sonra @hevalovski adlı twitter kullanıcısı tarafından; “Havaalanında mahsur kaldık. Taksiciler sadece turistleri alıyor. Bizlere ya 200 verirsiniz, ya da almam diyorlar!!!” şeklinde paylaşım yapıldı. Bu gerçekliği olmayan paylaşımı, sabıkalı bazı internet siteleri ve medya kuruluşları hemen alarak haberleştirdi ve algı operasyonuna giriştiler.
Gazetecilik yapan bazı şahısların da atılan yalan tweeti paylaşması büyük tepkiye sebep oldu. Sosyal medya kullanıcıları tarafından fark edilen algı operasyonu kısa sürede büyük tepki gördü. Tepkiler üzerine paylaşımı yapan kişi kısa bir süre sonra hesabı silerek kayıplara karıştı. Hesap emniyet birimlerince incelemeye alındı.

Hayali kullanıcı tarafından yapılan paylaşımı haberleştiren T24 sitesi, daha önce olduğu gibi yine Türkiye'nin yaşadığı elim bir acı üzerine algı operasyonu yapmaya çalıştı. Haber başlığını; “Havalimanındaki taksiciler sadece turistleri alıyor; 100 lira vermezseniz taşımam diyor” olarak atan ve detayında atılan maksatlı tweeti paylaşan T24 amacına ulaşamadı. Vatandaşın tepkisi üzerine kapatılan hesapla ilgili incelemeler sürüyor.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise; “Sosyal medyada böyle alçakça, ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz” dedi.

Semihhan AYDEMİR / ZAMAN
Editör: İsveç Gündemi