İlk müdahale Ağrı Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra sevk edildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Yanık Ünitesi'nde tedavi gören Taşdemir, ardından yoğun bakım servisine alındı. Uygulanan tedaviden sonuç alınamayınca genç çobanın yanan elleri operasyonla kesildi.

"Kuşu kurtarmak için direğe çıktım"

Tedavisi burada devam eden Ramazan Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Günbuldu köyünde hayvanlarını otlatırken elektrik tellerine takılan güvercini kurtarmaya çalıştığı sırada akıma kapıldığını söyledi.

Taşdemir, "Bir güvercinin kanadı elektrik tellerine kapılmıştı. Kuşu kurtarmak için direğe çıktım. Kuşu kurtarınca elektrik tellerine takıldım. Kuş uçtu gitti, indiğim esnada direğin tellerine takıldım. Patlama oldu. Sonrasını hatırlamıyorum." diye konuştu.

"Kollar insanın her şeyi"

Dirseklerine kadar iki elinin kesildiğini ifade eden genç çoban, "Kollar insanın her şeyi. Sadece protez kol takılsın, hayatımı yaşamak istiyorum." dedi.

Yoksul bir ailenin çocuğu olan ve ailesine destek olmak için çobanlık yapan gencin kollarını kaybetmesi aileyi derinden sarstı. İsveç'te yaşayan yardım sever vatandaşlarımızdan, kuş'a hayat vermek için iki kolunu da kaybeden gence yardım eli uzatmak isteyen olursa Swish no: 076 786 67 77 İlhan Kaya
Editör: İsveç Gündemi