50 milyon liralık servetini yitirdiğini kaydeden İyilikçi, "Hatırı sayılır servet kaybettim ama umudumu asla. 1000 lira emekli maaşı yetmediği için sokak çorbacısı oldum. Evimde yaptığım çorbayı çevredeki esnafa, isteyenlere satarak ayakta kalmaya çalışıyorum" dedi.

Denizlili işadamı iki çocuk babası Erdoğan
İyilikçi, 45 yıl önce iş hayatına atıldı. Bir akaryakıt firmasının bayiliğini alan İyilikçi, zamanla işini büyüttü. İnşaat sektörüne de atılarak 25 yıl müteahhitlik yapan İyilikçi, Denizli’nin sayılı işadamları arasına girdi. O dönemde renkli bir hayatı olan, yurtdışı seyahatlerine çıkan, tanınmış sanatçı, politikacılarla aynı fotoğraf karelerine giren İyilik’in bir süre önce çeşitli nedenlerden dolayı işleri bozuldu. Sahibi olduğu çok sayıda daire, dükkan, arsa ile akaryakıt istasyonunu kaybeden İyilikçi, iflas etti. Piyasadan hala tahsil edemediği 20 milyon lira alacağı olduğunu belirten İyilikçi, 1000 liralık emekli maaşıyla geçinemeyince arayışa girdi. İyilikçi çareyi evinde yaptığı işkembe, kelle paça ezogelin çorbasını çevredeki esnaf ve kendisini tanıyan vatandaşlara satarak geçimini sağlamaya başladı.

"MÜCADELEYİ BIRAKMAMAK GEREKİYOR"

Servetini yitirdiğini ancak umudunu kaybetmediğini söyleyen İyilikçi, "Sokak Çorbacısı isminin patent başvurusunu yaptım. Hangi iş olursa olsun yapılabileceğini göstermek istedim. Sokaklarda çorba satmanın utanılacak bir durumu yok. Hijyenik ve damak tadına uygun şekilde hazırladığım çorbayı tüketenler çok beğeniyor. Bu hayatta mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Zamanla işlerimin daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.
Kendisini tanıyanların telefonla siparişlerini sefer tasında götürdüğünü belirten İyilikçi, uzun mesafeler de otomobiliyle de servis yaptığını sözlerine ekledi.
Editör: İsveç Gündemi