Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı Enformasyon Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, "21 Mart Dünya Nevruz Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nevruzu, "geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram, baharın uyanışı ile simgelenen birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adı" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kültürümüzde de Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm canlılığıyla varlığını sürdüren Nevruz Bayramı, milletimizin, tüm farklılıkları aşarak, geçmişine sahip çıkma ve geleceğini birlikte inşa etme iradesini ifade eder. Nevruzla bayramlaştırılan tabiatın dirilişi, aynı zamanda gönüllerdeki ümitlerin de dirilişidir" ifadelerini kullandı.

Aşık Veysel'in "benim sadık yarim kara topraktır" dizesini anımsatan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Kadim bir geleneğin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdiği önemi en veciz şekilde ifade etmiştir. 2010 yılından itibaren, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya kazandırılan bu güzel bayramın, insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizde de nevruzun, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı ile beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum. Tüm insanlıkla, tüm kardeşlerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."
Editör: İsveç Gündemi