Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen, ölü ve yaralıların olduğu patlamanın Dikilitaş civarında Alman Çeşmesinin olduğu bölümde bir turist kafilesinin arasına karışancanlı bomba tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Canlı bombanın hedefinde ise Alman turistler vardı.

10 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamanın turist kafilesine yönelik bir saldırı olduğu ve canlı bombanın patlatıldığı öğrenildi. Kafilenin Alman turistlerden oluştuğu ve 10 turistin öldüğü açıklandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Patlamanın nasıl ve kim tarafından gerçekleştirildiğine dair İstanbul Valiliği açıklama yaptı.Bombalı saldırıda 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

İslam Eserleri Müzesi’nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduğunu belirttiler.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama, 10.20 sıralarında oldu. Çevre semtlerden de duyuldu.

Kaynak : Haber7
Editör: İsveç Gündemi