Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde 18 Kasım çarşamba günü Turgutreis açıklarındaki Tülle Adası yakınlarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir lastik bot alabora olmuştu. Çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu sığınmacılardan 5’i Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, 15 kişi kayıp..

4 YAŞINDAKİ SENA'NIN CESEDİ KAYALIKLARIN ARASINDA BULUNDU

Bot faciasının ardından bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarında bugüne kadar 8 sığınmacının cesedi bulundu. Bugün ise, Turgutreis Mahallesi’ne iki mil uzaklıktaki Çatalada yakınlarında avlanan amatör balıkçılar, kayaların arasında 4 yaşlarındaki bir kız çocuğunun cesedini fark etti. Haber verilmesi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, minik çocuğun cesedini alarak Turgutreis Limanı’na getirdi. Çatalada’da yapılan aramada sığınmacılara ait not defterleri ve pasaportlara da rastlandı.



SONU AYLAN KURDİ GİBİ OLDU

Diğer yandan minik Sena'nın üzerinde de, tıpkı umut yolculuğuna çıkan sığınmacıların sembolü haline gelen, geçen 2 Eylül’de meydana gelen faciada ölen 2 yaşındakiAylan Kurdi’nin üzerinde olduğu gibi mavi kot pantolon ve kırmızı giysi olması dikkat çekti. Kayıp olan 6 kişiyi arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi