Burdur’un Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel’in (68), Koyunlar Çeşme Mahallesi’ndeki evine dün 04.40 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler kapıyı çaldı. Saldırganlar, kapıyı açan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e (64) tabancayla ateş açtı. Başkan Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşini de ayağından vurduktan sonra kaçtı. İhbar üzerine eve çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Başkan Şenel ve eşi, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralılardan Mümtaz Şenel’in ameliyata alındığı bildirildi. Burdur Valisi Hasan Şıldak ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de Burdur Devlet Hastanesi’ne giderek başhekim Nedim Ongun’dan bilgi aldı.

"BİZ POLİSİZ" DEMİŞLER

Saldırıyı kınayan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Sabah 04.35’te, belediye başkanımız Mümtaz Şenel’in evine gelen kişi ya da kişiler kapıyı çalarak, polis olduklarını söyleyerek başkanımızı dışarıya çağırmış, kendisi ve eşini ayaklarından kurşunlanmış. Şu an hayati bir tehlikeleri yok. Doktorlarımız tedavisini yürütmekte” dedi.  Saldırıyla ilgili bağlantısı olduğu düşünülen otelin işletmecisinin güvenlik güçlerince arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mümtaz Şenel’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Editör: İsveç Gündemi