Başbakan Davutoğlu, PKK'nın Gezi olaylarıyla birlikte çekilmeyi bıraktığını ve 7 Haziran'dan sonra yönetim boşluğu olduğunu düşünerek terör eylemlerine başladığını söyledi. Davutoğlu, "Meclis'te PKK istemiyoruz sloganı" üzerine, "O zaman 1 Kasım’da çok çalışacaksınız, bunları baraj altına bırakacaksınız. Ve Melis’te yeniden birliğin sembolü olan AK Parti’yi tek başına iktidara getireceksiniz" dedi.

Davutoğlu, ayrıca PKK silah bırakana kadar operasyonların tüm kararlılığıyla devam edeceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, milyonların toplandığı mitingde yaptığı konuşmadan satırbaşları:

- Bu ne güzel manzara, bu ne güzel millet, bu ne güzel kardeşlik. Allah aşkına, hangi milletin böyle asil bayrağı, hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri var.

- Biz burada Türk ve Kürt çocukların nefesini birleştiriyoruz.

- Terör örgütüne sırtını dayayanlara sesleniyoruz, biz İstanbul'a , milletimize, Diyarbakır'a, Hakkari'ye orada yaşayan vatandaşlarımıza sırtımızı vermişiz.

- Burdan söylüyorum, hiç kimse bizim yavaşlayacağımızı düşünmesin. Operasyonlarımızı silahları bırakana kadar sürdürmeye kararlıyız.

- Lütfen kimse kardeşine, sen Kürt müsün, sen Türk müsün, Kuzeyli misin, Güneyli misin diye sormayın. Allah'ın sormadığı soruyu siz sormayın.

- Seçim güvenliğini sağlayacağız. Kimsenin baskı altında oy vermesine izin vermeyeceğiz. Korkmayın kardeşlerim. Ayağa kalkmaya var mısınız?

"SEÇİM GÜVENLİĞİNİ ALACAĞIZ"

Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlarımızdan haraç alan zalimlerden teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım’a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna devam edeceğiz.

Bu operasyonunun adını huzur ve demokrasi operasyonu koyduk. Bütün çeteler, bütün yapılanmalar, dağlarımızdaki bütün teröristler temizlenip, ülkenin her yerinde huzur hakim olana kadar bu mücadele sürecek. Şunu da ifade edeyim, hiçbir sivil vatandaşımız, doğulu Güneydoğulu kardeşimiz tereddüt etmesin. Devletine milletine güvensin. Onların en küçük bir zarar görmemesi için, bütün bu operasyonlarda, teröristler dışındaki hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi için güvenlik birimlerimiz titiz biçimde çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın tek bir tüyü, kılı bile bize emanettir. Tek bir saç tüyüne dahi dünyayı feda ederiz biz. Bütün ülkede terörle mücadeleyi yürütürken vatandaşlarımızın özgürlük alanına saygı gösterilecek.
Editör: İsveç Gündemi