Covid-19 salgınıyla sık sık Twitter hesabından bilgiler paylaşan Bakan Koca, takipçilerini sosyal medya üzerinden uyarmaya devam ediyor.

"Sıfır yeni vaka hedefine ulaşmak için, riske karşı uyanık olmak gerektiğine" vurgu yapan Koca, "Virüs, ağız ve burun yoluyla bulaşıyor. Ağız veya burun açık kalırsa, maske takmış ama gözümüzü gerçeğe kapatmış oluruz. Risk bu kadar mesafesizken uyarıları dinleyelim" yorumunu yaptı.

Bakan Koca, uyarılarının bulunduğu paylaşımına, "Bu gidişle sıfır vaka rüya mı?" ifadesinin yer aldığı, maskesiyle gözünü kapatmış ve otobüste uyuyan bir vatandaşın görselini de ekledi.

Bakan Koca'nın Twitter'de takipçi sayısı 14 kat arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca özellikle sosyal medyada aktif olmasıyla son zamanlarda Türkiye'de en çok takip edilen isimlerden biri oldu.

Bakan Koca'nın televizyonlardaki canlı açıklamalarının yanı sıra özellikle Twitter'de yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor.

İlk pozitif vakanın görüldüğü günden bu yana da süreçle ilgili son durumu aktaran Bakan Koca gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor.

Türkiye’de henüz resmi olarak koronavirüs vakasının bulunmadığı 10 Mart’ta Twitter’da 391 bin takipçisi olan Koca’nın takipçi sayısı bugün 5,5 milyona ulaştı.

Türkiye'de halk, pandemiyle ilgili bilgileri doğrudan Fahrettin Koca'dan almayı tercih ediyor. Koca'nın açıkladığı verilerin yanı sıra, alınan önemlerle alakalı verdiği bilgiler ve esprili paylaşımları büyük memnuniyetle karşılanıyor, etkileşim alıyor.

Editör: İsveç Gündemi