İstanbul Barosu'na kayıtlı genç avukat Dilara Yıldız, kendisini silah zoruyla Tuzla'daki bir restorana götüren eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla katledildi.

Dilara Yıldız'ın çevredekilerden yardım istemesi üzerine olay yerine gelen polisleri karşısında görünce silahını ateşleyen saldırgan Dönmez, olay sonrası tutuklandı.

Dilara Yıldız için bugün İstanbul Barosu önünde tören düzenlendi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yıldız'ın, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, Beyoğlu'ndaki İstanbul Barosu'na getirildi. Yıldız'ın tabutuna avukatlık cübbesi örtülürken, karanfiller konuldu. Törene Yıldız'ın annesi Elvan Yıldız, kardeşi Merve Yıldız ile avukatlar, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Yıldız'ın cenazesi, törenin ardından memleketi Samsun'a gönderildi.

"KATİLİ HAPİSTEN ÇIKAMASIN"

Kızı Dilara Yıldız’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Elvan Yıldız, şunları söyledi:

“Çok ceza almasını istiyorum, oradan çıkmamasını istiyorum. Acım büyük. Acımla birlikte öfkem de çok büyük.

"YAVRUM BOŞ YERE ÖLDÜRÜLDÜ"

Yavrumu boş yere öldürdü cani. Gerekli cezayı alsın, ömür boyu dışarı çıkmasın istiyorum. Kızımı tehdit ediyordu.” dedi.

"'DAYI BENİ KURTAR' DİYE MESAJ ATTI, YETİŞEMEDİM"

Yıldız'ın dayısı Mahmut Akyel ise şöyle konuştu:

"Dilara daha önce nişanlandı, ayrıldı. Adam takıntılıydı, sürekli tehdit mesajları attığını söylüyordu. Tam bilgi vermiyordu. Adam 10 gündür evinde kalıyormuş. Evinde darbederek silah zoruyla o restorana getirmiş. Sonra ablam aradı beni, 'kurtar' diye. Ben Kadıköy'den Tuzla'ya gidene kadar cinayet işlenmiş, yetişemedik. Annesini aramış herhalde, tam net konuşamadık. Gittiğimde vefat etmişti. 'Dayı beni kurtar' diye mesaj attı ama ben yetişemedim.

"BÖYLELERİN ASILMASI LAZIM"

Yargılanmasını istiyoruz. Böylelerinin asılması lazım. Kadına herkesin gücü yeter. Onun ona gücünün yeteceğini bildiği için böyle bir şey yaptı. Biz yetişemedik 5 dakikam daha olsaydı bunu yapmasına izin vermezdim. Daha 28 yaşındaydı pırlanta gibiydi, çok beklentisi yoktu hayattan, 'çocuğum olsun evleneyim mutlu olayım' diyordu."

Editör: İsveç Gündemi