Avrupa Standartlarına uygun olarak çıkması beklenen yeni ehliyetler İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından tanıtıldı.
Bu yazın değiştirilebilecek ehliyetleri emniyetten almaya gerek kalmadan nüfus dairelerinden alıanbilecek.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni ehliyet ve kimlik kartlarının örneklerini basınla paylaştı. Ala, bundan sonra pasaport ve ehliyetlerin nüfus idaresinden alınabileceğini söyledi.
YENİ EHLİYETLER
HANGİ ÜLKELERDE
GEÇERLİ OLACAK?
TIKLA ÖĞREN
Bakan Ala, İç güvenlik paketindeki düzenlemeyle pasaport ve ehliyet verme yetkisinin polis idarelerinden nüfus idarelerine geçeceğine dikkatiçekti. Ala , "Ehliyet ve pasaport, nüfus cüzdanından daha mı önemli? Hepsinin kaynağı nüfus cüzdanı. Onu veren yer neden bunları vermesin" diye sordu.Yeni düzenlemeyle vatandaşın daha sivil bir ortamda ehliyet ve pasaportunu alacağını söyleyen Bakan Ala yeni kimlik kartları ve ehliyetlerin örneklerini basına gösterdi.
EHLİYETLER BU YAZ DEĞİŞİYOR

Stajyer Ehliyet Kanunu'na ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı yönetmelik taslağında son aşamaya gelindi. Yönetmelik en erken Temmuz ya da ağustos ayında yürürlüğe gireceğini kaydetti.
Bu yaz 24 milyon ehliyet 15 TL karşılığında yeni ehliyetlerle değişecek. Otomobil kullananlar bundan sonra 10 yılda bir sağlık ocağından rapor alıp ehliyet yenileyecek. Ehliyetler nüfus müdürlüklerinden kişinin adresine gönderilecek. Çipli ehliyetler 88 ülkede kullanılabilecek...
Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 14:47
Merhabalar arkadaşlar:
Bazı arkadaşların sitemlerini alıyoruz bu konuda haksız da sayılmazlar.
Ancak gelin gelelim sorumlulaların açıklama sitemlerine; Eğer bu sitemler bize ise şunu ifade etmeliyiz ki biz bu konuda çok net şeyler söyledik ve yorumların detaylarında bu söylemlerimiz yer almaktadır.
Yeni çıkacak olan ehliyetler Avrupa Standartlarından olmasından dolayı, Türkiye'de yapılacak ehliyet değişimi sonrası tüm Avrupa'da geçerli olacaklar. Bunun geçerli olmayacağını iddia eden arkadaşlarımız olabilir. Ki bunlar genellikle Avrupa'da ehliyet işinden ekmek kazanan kişilerdir.
Kendi menfaatleri doğrultusunda böyle yorumlar yapmaları da gayet normaldir. Ama geçerli mi değil mi sorusundan çok öncelikle çıkan bu ehliyetin uygulamaya koyulması gerekiyor. Şimdi son noktaya gelindi biraz bekleyip görmek lazım.
Saygılarımızla
İsveç Gündemi