Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu yerde gerçekleşen patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılıyor.

Güvenlik güçleri patlamanın meydana geldiği bölgeyi 2. bir patlama olasılığına karşı tamamen boşalttı.

ANKARA VALİLİĞİ:

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Valilik: Bomba yüklü araç, özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. 

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak görgü tanıklarının ifadesine göre, patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

Gelen son dakika bilgisine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.
Editör: İsveç Gündemi