Alman Federal Parlamentosunda bugün görüşülecek Ermeni meselesinde 'soykırım' kavramının kullanılıp kullanılmaması konusundaki tartışmalar devam ediyor. Haftalık 'Stern' dergisi yayın kurulu üyesi gazeteci Hans-Ulrich Jörges, derginin internet sitesinde yayınlanan bir video yorumda, Almanya'nın kendini aklayan tutumuna çok sinirlendiğini söyledi.

Jörges, Yunanistan'ın 2. Dünya Savaşında Hitler döneminde yapılan katliamlar ve tahribatlar nedeniyle taleb ettiği tazminatı geri çeviren Almanya'nın, 1. Dünya Savaşında Ermenilere yapıldığı iddia edilen katliam nedeniyle Türkiye'yi sıkıştırmaya kalktığını belirtti.

Halbuki Almanya'nın tarihi bakımdan değerlendirildiğinde dünyada 'soykırım' şampiyonu olduğunu söyleyen Jörges, ancak Almanya'nın yaptığı soykırımı resmen kabul ettiği için diğerlerine karşı, adeta gururla, sınırları zorlayan bir şekilde öğretmen rolü oynamaya kalkıştığını ifade etti.

Akdenizde boğulan mülteciler konusuna da değinen Jörges, bu konuda da Almanya'nın AB'yi göstererek kurtarma programını iptal ettiğini öne sürdüğünü kaydetti. Bunu zaten Almanya'nın istediğini, programın iptali sırasında ise kimin itiraz ettiğini soran Jörges, Almanya'nın mültecilerin rahat bir şekilde yaşamasını bile sağlayamadığını bildirdi.

Jörges, mültecilere sokak ortasında saldırılarak dövüldüğünü, kaldıkları yurtlara saldırılar yapıldığını, bu yılın ilk iki ayında 445 yabancı düşmanlığı içeren suç işlendiğini ve yalnızca 9 kişinin tutuklandığını kaydetti. Polisin bu konuda başarısız kaldığını belirten Jörges, video yorumun sonunda, 'Diğerlerine değil de biraz kendimize baksak, nasıl olur?' dedi.

Editör: İsveç Gündemi